Crnogorska Vlada privremeno odustala od izmjena odluke o državljanstvu

Blokada saobraćaja na magistralnom putu Nikšić – Podgorica završena je uz paljenje baklji i himnu Crne Gore.

Grupa građana zahtijevala je od vlade da odustane od najavljenih izmjena kriterija za sticanje crnogorskog državljanstva (Anadolija)

Blokada saobraćaja na magistralnom putu Nikšić – Podgorica završena je uz paljenje baklji okupljenih građana i himnu Crne Gore.

Oni su ranije danas najavili da će blokade saobraćaja biti obustavljene jer je iz vlade stiglo obavještenje da na određeno vrijeme povlači izmjene koje se odnose na uslove za sticanje crnogorskog državljanstva.

Grupa građana je četvrti dan zaredom blokirala saobraćaj na magistralnom putu Podgorica – Nikšić, u mjestu Bogetići, zahtijevajući od vlade da odustane od najavljenih izmena kriterija za sticanje crnogorskog državljanstva.

Obaviti šire konsultacije

Vlada je prihvatila sugestije da se prije izmjena izjasni Skupštinski odbor za izborno zakonodavstvo i obave šire konsultacije.

Izmjenama Odluke o kriterijima za sticanje crnogorskog državljanstva se kao jedan od uslova, osim trajnog boravka, računa i privremeni.

Time će se omogućiti da se brže dođe do crnogorskog državljanstva jer se do sada privremeni boravak, koji je trajao pet godina i bio uslov za dobijanje stalnog boravka, nije računao u vrijeme potrebno za sticanje državljanstva.

 

 

Izvor: Agencije