Preminuo vladika Atanasije

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije preminuo je nakon teške borbe sa korona virusom.

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije primljen je na liječenje u bolnicu u Trebinju u drugoj polovini (Arhiva)

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije preminuo je nakon teške borbe sa korona virusom, objavila je Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorskana svoj internet stranici.

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije primljen je na liječenje u bolnicu u Trebinju u drugoj polovini februara nakon što je utvrđeno da je pozitivan na testu na korona virus, prenosi Tanjug.

Prije dva dana Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska SPC je saopštila da je njegovo zdravstveno stanje teško, a u utorak ga je posjetio episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije, prenosi Beta.

Stanje mu se pogoršalo prije dva dana kada je priključen na respirator.

Imao je upalu oba plućna krila.

Smrt Atanasija

Eparhija zahumsko-hercegovačka izdala je i zvanično obavještenje o smrti umirovljenog vladike Atanasija.

“Usnuo u Gospodu umirovljeni Episkop zahumsko-hercegovački Atanasije.

Umirovljeni Episkop zahumsko-hercegovački Atanasije preminuo je 4. marta 2021. godine u večernjim časovima u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Trebinje. Obavještenje o sahrani novoprestavljenog Vladike biće objavljeno naknadno.

Vladiκο, besmrtnog imena, vječna ti uspomena!”

Atanasije, po rođenju Zoran Jevtić, bio je umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Srpske pravoslavne crkve i pravoslavni teolog.

Bio je prijatelj i školski drug mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Izvor: Agencije