Suspendirani suci iz Osijeka koji su se družili s Mamićem

Zvonko Vekić i Darko Krušlin su udaljeni od obavljanja sudačke dužnosti; isprva se to odnosi na rok od tri mjeseca.

Zdravko Mamić je pravomoćno osuđen zbog zloupotrebe položaja (Armin Durgut/PIXSELL)

Državno sudbeno vijeće (DSV) donijelo je odluku o udaljenju sudaca iz Osijeka, nakon što je objavljena njihova fotografija sa Zdravkom Mamićem, bivšim čelnikom zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo, pravomoćno osuđenim zbog zloupotrebe položaja.

Nakon što su objavljene videosnimke i fotografije osječkih sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina u društvu sa Zdravkom Mamićem, predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban odlučio je pokrenuti postupak protiv obojice sudaca, potvrdio je osječki sud, prenosi portal Index.

Suspenzija na tri mjeseca

“DSV je doniio odluku o udaljenju Krušlina i Vekića. DSV je odlučio da se suci udalje od obavljanja sudačke dužnosti.”

“Isprva se to odnosi na rok od tri mjeseca, a moguće je da se nakon toga odluka produlji i na duži rok. Oni će najviše biti udaljeni godinu dana, do kraja postupka”, rečeno je nakon sastanka.

Nakon što mu je zatvorska kazna od šest i po godina postala pravosnažna, Mamić je optužio šestoricu hrvatskih sudija za korupciju i kriminal uz tvrdnju da ih je lično podmićivao.

Tvrdi da za to ima dokaze i svjedoke.

Bivšeg ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića, Mamić je optužio da je naredio crtanje svastike na Poljudu 2015. godine.

Ako bude služio zatvorsku kaznu, to će, kaže, učiniti u Bosni i Hercegovini, u kojoj boravi od izricanja prvostepene presude.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO