Posljednji ispraćaj Milana Bandića na Mirogoju

Uz mnoštvo okupljenih, na zagrebačkom groblju Mirogoj održan je posljednji ispraćaj dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Posljednji ispraćaj gradonačelnika Zagreba Milana Bandica na groblju Mirogoj (Goran Stanzl/PIXSELL)

Uz mnoštvo okupljenih, na zagrebačkom groblju Mirogoj u srijedu je održan posljednji ispraćaj dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je umro u nedjelju u 66. godini života od posljedica srčanog udara, prenosi Hina.

“Otišao je čovjek koji je imao toliko života, energije i ljubavi za sve, koji je toliko napravio za ovaj grad. Koji je postao dijelom njegova identiteta i sanjao velike snove o njegovoj budućnosti. Bio je jedinstven i neponovljiv. Živio je svoj grad i izgorio na njegovim ulicama. Nije hodio malen ispod zvijezda, dao je cijeloga sebe za sve nas”, rekla je vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević na ispraćaju.

Ustvrdila je kako će Bandić ostaviti neizbrisiv trag na sadašnjosti i budućnosti Zagreba, a danas za njim tuguju Zagreb, Hrvatska i rodna Hercegovina.

Na sahrani i visoki dužnosnici

Uz obitelj, prijatelje i suradnike, pogrebu su prisustvovali i visoki dužnosnici – premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Duž arkada bilo je postavljeno više od stotinu vijenaca kojima su se brojne udruge, građani, sportski klubovi, veleposlanstva, tvrtke, ustanove i institucije oprostili od pokojnog gradonačelnika, među kojima su Bandićeva Stranka rada i solidarnosti, HDZ, GNK Dinamo, KK Cibona, HEP, Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska udruga roditelja odgojitelja.

Bandić je na posljednje počivalište ispraćen uz svoje najdraže pjesme: “Oči u oči”, “Na omiškoj stini” i “Pod brajde” u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.

Izvor: Agencije