Tužilaštvo: Lečić u potpunosti negirao navode Štajnfeld

Saslušanje glumca u Beogradu završeno je nešto poslije 21:00, nakon što je više od sedam sati odgovarao na pitanja policije.

Branislav Lečić ispred Policijske stanice 29. novembar (Tanjug/Strahinja Aćimović)

Glumac Branislav Lečić dao je izjavu u policiji u svojstvu građanina, čemu je prisustvovao i zamjenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, izjavila je u petak navečer glasnogovornica ovog tužilaštva Ivana Rakočević.

“U svojoj izjavi Lečić je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld. Više javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa prikupljanjem dokaza, kako bi se donela odluka o daljem toku postupka”, kazala je Rakočević za Tanjug.

Saslušanje Branislava Lečića završeno je nešto poslije 21:00 sat, nakon što je više od sedam sati odgovorao na pitanja policije u Policijskog stanici 29. novembar u vezi s tvrdnjama kolegice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine.

Lečić je izbjegao davanje izjava medijima, jer je policiju napustio na drugi izlaz od onoga na koji je ušao i gdje su ga čekali brojni novinari.

Sam tražio poligrafsko ispitivanje

Lečić je nakon informativog razgovora izjavio za Tanjug da je zadovoljan profesionalnim pristupom koji su pokazali službenici policijske uprave i postupajući zamjenik javnog tužioca.

“Moja izjava je data tamo gde treba. Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi ovog slučaja nalaze se na tim adresama – policija i tužilaštvo”, rekao je Lečić.

Pozvao je sve medije da ga više ne kontaktiraju na ovu temu, jer neće davati izjave.

Smatra da o ovoj temi dalje trebaju odgovore dati policija i tužilaštvo.

Izvor: Agencije