Tužilaštvo: Lečić u potpunosti negirao navode Štajnfeld

Saslušanje glumca u Beogradu završeno je nešto poslije 21:00, nakon što je više od sedam sati odgovarao na pitanja policije.

Branislav Lečić ispred Policijske stanice 29. novembar (Tanjug/Strahinja Aćimović)
Branislav Lečić ispred Policijske stanice 29. novembar (Tanjug/Strahinja Aćimović)

Glumac Branislav Lečić dao je izjavu u policiji u svojstvu građanina, čemu je prisustvovao i zamjenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, izjavila je u petak navečer glasnogovornica ovog tužilaštva Ivana Rakočević.

“U svojoj izjavi Lečić je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld. Više javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa prikupljanjem dokaza, kako bi se donela odluka o daljem toku postupka”, kazala je Rakočević za Tanjug.

Saslušanje Branislava Lečića završeno je nešto poslije 21:00 sat, nakon što je više od sedam sati odgovorao na pitanja policije u Policijskog stanici 29. novembar u vezi s tvrdnjama kolegice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine.

Lečić je izbjegao davanje izjava medijima, jer je policiju napustio na drugi izlaz od onoga na koji je ušao i gdje su ga čekali brojni novinari.

Sam tražio poligrafsko ispitivanje

Lečić je nakon informativog razgovora izjavio za Tanjug da je zadovoljan profesionalnim pristupom koji su pokazali službenici policijske uprave i postupajući zamjenik javnog tužioca.

“Moja izjava je data tamo gde treba. Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi ovog slučaja nalaze se na tim adresama – policija i tužilaštvo”, rekao je Lečić.

Pozvao je sve medije da ga više ne kontaktiraju na ovu temu, jer neće davati izjave.

Smatra da o ovoj temi dalje trebaju odgovore dati policija i tužilaštvo.

Izvor : Agencije

Povezane

Beogradsko dramsko pozorište, na zahtjev većeg dijela ansambla predstave ‘Kad su cvetale tikve’, izuzelo je glumca iz predstojećih igranja tog komada.

25 Mar 2021
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO