Bogić Bogićević: Moje povlačenje je bilo neopozivo

Nisam pristao da ostanem kandidat, pa nisam ni mogao biti izabran za gradonačelnika Sarajeva, poručio je Bogić Bogićević, koji je 24. marta neopozivo povukao svoju kandidaturu.

Bogić Bogićević: Današnje glasanje je bilo potpuno bespredmetno i suvišno (Arhiva)
Bogić Bogićević: Današnje glasanje je bilo potpuno bespredmetno i suvišno (Arhiva)

Bogić Bogićević je novoizabranom predsjednku Gradskog vijeća Grada Sarajevo Jasminu Ademoviću uputio pismo u kojem je pojasnio kako na sjednici u petak nije mogao biti izabran za gradonačenika Sarajeva jer je “njegovo povlačenje bilo neopozivo”.

“Prije dva dana javno i neopozivo povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. Neopozivo povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati. Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekorektno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo moje neopozivo povlačenje kandidature”, pojasnio je Bogićević.

‘Preuzmite odgovornost’

Dalje je naveo kako, zbog zaustavljanja daljih manipulacija njegovim imenom, traži da javnost bude obaviještena o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da je 24. marta neopozivo povukao svoju kandidaturu.

Stoga je, navodi Bogićević u pismu, današnje glasanje o njemu u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno.

“Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već neopozivo izjasnio”, zaključio je Bogićević.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO