BDP: Branislav Lečić izuzet iz predstava

Beogradsko dramsko pozorište, na zahtjev većeg dijela ansambla predstave ‘Kad su cvetale tikve’, izuzelo je glumca iz predstojećih igranja tog komada.

Branislava Lečića je kolegica Danijela Štajnfeld optužila da ju je silovao 2012. godine (Stefan Tomasevic/ATAImages)

Beogradsko dramsko pozorište (BDP) u četvrtak je saopćilo da je, na zahtjev većeg dijela ansambla predstave Kad su cvetale tikve, glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja tog komada zbog aktuelne situacije.

“Beogradsko dramsko pozorište obaveštava javnost da je, na zahtev većeg dela ansambla predstave Kad su cvetale tikve, glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja predstave, zbog aktuelne situacije”, kaže se u kratko saopćenju BDP-a.

Zbog kompleksnosti svih događaja, direkcija BDP-a smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati, prenosi Tanjug.

Povlačenje sa čela pokreta Demokrata Srbije

B92 prenosi da je Lečić je podijelio poruku koja mu je stigla iz BDP-a, a koja navodno glasi:

“Dragi Leko, Jug je pokušao da te dobije, verovatno si u gužvi. Imamo jednu nezgodnu situaciju, jer je danas, na inicijativu dela glumačkog ansambla, njih 17 potpisalo peticiju da ne žele da igraš u Tikvama dok se situacija ne smiri. Njih 14 je bilo uzdržano. Žao nam je zbog svega, u dogovoru i sa Skerlom alterniraćemo te do daljneg, možeš se čuti sa Jug kada budeš u prilici.”

Lečić je odgovorio javno BDP-u na svom profilu na Instagramu.

“Sa onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama preko medija, bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim! Zaboravite na našu saradnju i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi, ni takvi glumci uopšte ne zanimaju. Oni, bez obzira na godine, ne znaju ni šta je pravo, a ni pravda. Nek’ me izbegavaju u širokom luku! Istina će pobediti!”, poručio je Lečić.

Na Instagram profilu je objavio i da se povlači sa čela pokreta Demokrata Srbije.

Audiosnimak predat Tužilaštvu

Branislav Lečić je danima u centru pažnje povodom optužbe kolegice, glumice Danijele Štajnfeld, da ju je silovao 2012. godine.

Slučaj je predat Višem tužilaštvu u Beogradu, a glumac je pozvan da se u petak prvi put izjasni o tome.

Glumica je predala i audiosnimak razgovora koji je imala s Lečićem povodom tog navodnog čina.

U uspješnoj predstavi Kad su cvetale tikve Dragoslava Mihailovića, u režiji Bobana Skerlića, Lečić je uskočio prije nekoliko sezona, da zamijeni “originalnog” glumca u tom djelu Mihaila – Mišu Janketića, koji je već bio narušenog zdravlja, neposredno prije nego što je preminuo.

Obojica su igrali ulogu naratora, odnosno Ljubu Vrapčeta, šampiona u boksu u poznim danima, junaka romana i predstave Kad su cvetale tikve.

Izvor: Agencije