Zoran Mamić otišao u BiH, advokati tvrde da će se vratiti u Hrvatsku

Bivši trener Dinama pravomoćno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog nogometnog kluba.

Nakon presude, Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama (EPA)
Nakon presude, Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama (EPA)

Zoran Mamić, bivši trener Dinama, koji je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog nogometnog kluba, otputovao je u utorak iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu.

Neimenovani izvor rekao je za hrvatski portal Index da se bivši čelnik zagrebačkog kluba u srijedu planira vratiti u Hrvatsku.

Isto tvrde i njegovi advokati.

Isti izvor tvrdi da je Mamić bio u utorak ujutro na suđenju u Osijeku, nakon čega je otišao posjetiti brata Zdravka Mamića, koji se duše vrijeme nalazi u Bosni i Hercegovini, te da će se u srijedu vratiti u Hrvatsku.

Za putovanje Zoran Mamić nije imao nikakvih zapreka, budući da je, unatoč pravomoćnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek, koji čeka da ga pozove sud na izvršenje kazne.

Čeka na poziv suda na izdržavanje kazne

Kako se to još nije dogodilo, Zoran Mamić može slobodno putovati i nema obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

Tek kada ga sud pozove na izdržavanje kazne, Zoran Mamić će se morati odazvati, navodi Index.

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je prošle sedmice presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Zdravko Mamić je pravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, ali kako se nalazi u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo ima, osim hrvatskog, nedostupan je za hrvatsko pravosuđe.

Zoran Mamić osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presude, Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO