S. Makedonija demantuje Lakušićeve navode: Vakcine nabavljamo direktno

Ministarstvo zdravstva Sjeverne Makedonije navodi da vakcine nabavlja direktno – putem Ruskog investicijskog fonda u Moskvi i da nema posrednika.

Federacija BiH je ove sedmice potpisala ugovor za nabavku 500.000 ruskih vakcina Sputnjik V (EPA)
Federacija BiH je ove sedmice potpisala ugovor za nabavku 500.000 ruskih vakcina Sputnjik V (EPA)

Ministarstvo zdravstva Sjeverne Makedonije demantira tvrdnje Nikole Lakušića, koji je govoreći za Al Jazeeru naveo da u nabavi vakcina Sputnjik V posreduje za nekoliko zemalja, među kojima je i Sjeverna Makedonija.

Ministarstvo zdravstva te zemlje navodi da vakcine nabavlja direktno – putem Ruskog investicijskog fonda u Moskvi i da nema posrednika.

Demanti Ministarstva zdravstva Sjeverne Makedonije

Federacija Bosna i Hercegovina je ove sedmice potpisala ugovor za nabavku 500.000 ruskih vakcina Sputnjik V. Ranije je donesena odluka da nabavku vakcina za taj bh. entitet izvrši firma Medimpex iz Vogošće, a da se u narednom periodu uključe i druge veledrogerije.

Odmah nakon objave ove informacije, u javnosti su se pojavile informacije da je posrednik između Medimpexa i Ruskog investicijskog fonda Nikola Lakušić, srbijanski državljanin koji se dovodi u vezu sa kriminalnim radnjama.

Reporterka Al Jazeere Arduana Pribinja stupila je u kontakt s Lakušićem, koji joj je, između ostalog, rekao  da, uz Bosnu i Hercegovinu, posreduje i za Alžir, Bugarsku, Mijanmar i Sjevernu Makedoniju.

Izvor: Al Jazeera

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO