Kurti i poslije razgovora s Lajčakom: Dijalog nije prioritet

Čelnik Samoopredjeljenja kaže da u principu nije protiv dijaloga, već da je za ‘principijelan dijalog, koji će biti iskren i dobro pripremljen’.

Albin Kurti je rekao da datum početka dijaloga Kosova i Srbije nije utvrđen i da nije pod pritiskom rokova (EPA)

Predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti ponovio je nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom u ponedjeljak navečer da dijalog nije njegov prioritet.

Rekao je da datum početka dijaloga iKosova i Srbije nije utvrđen i da nije pod pritiskom rokova, prenosi Tanjug, pozivajući se na Koha ditore.

Poručio je da u principu nije protiv dijaloga, već da je za “principijelan dijalog, koji će biti iskren i dobro pripremljen”.

Lajčak i u Beogradu i Podgorici

“Ne postoji datum, jer moramo formirati vladu [Kosova], mora se obaviti potvrđivanje rezultata izbora. Vlada će imati ministra vanjskih poslova za sve izvršne poslove, pa i pitanje dijaloga”, naveo je Kurti.

Lajčak je sastankom s Kurtijem počeo trodnevnu posjetu Kosovu, nakon koje dolazi u Beograd, gdje će razgovarati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Iz Beorgada, Lajčak 4. marta odlazi u Podgoricu.

Izvor: Agencije