Policijski sat u Zapadnohercegovačkoj županiji

Zbog velikog rasta broja zaraženih, uvedena je zabrana prisustva sportskim događajima i okupljanje više ljudi.

Mjere stupaju na snagu u četvrtak (Denis Kapetanović / PIXSELL)
Mjere stupaju na snagu u četvrtak (Denis Kapetanović / PIXSELL)

Vlasti Županije zapadnohercegovačke, sa sjedištem u Širokom Brijegu, uvele su ponovno u srijedu policijski sat, zabranile prisustvo sportskim natjecanjima i okupljanje više ljudi nakon što je u posljednja 24 sata najviše porastao broj novozaraženih korona virusom od početka epidemije.

Nakon vanredne sjednice Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) priopćeno je kako je zabilježen „eksponencijalni porast i rekordni broj novooboljelih u jednom danu od izbijanja pandemije korona virusa“.

Mjere ostaju do 31. marta

Resorno ministarstvo zdravstva je izvijestilo stožer da je bilo 125 novozaraženih u posljednja 24 sata, te ukupno 435 oboljelih od COVID-19.„To predstavlja eksponencijalni rast koji ugrožava zdravlje stanovnika i zdravstvene kapacitete“, upozorili su iz ŽZH-a, prenijela je Hina.

Zbog toga su vlasti iz ŽZH-a ponovno uvele policijski sat od 20:30 navečer do pet sati ujutro, čija primjena počinje od sutra i ostaje na snazi do 31. marta.

Zabranjena su i okupljanja više od 25 osoba u zatvorenim prostorima, dok su na otvorenom prostoru ograničena na 40 osoba.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO