Prebrojani svi glasovi u Nikšiću, DPS-u najviše mandata

Prema podacima Centra za istraživanje i monitoring, na osnovu 100 posto obrađenih glasova, Evropski tim za Nikšić osvojio je 40,4 posto glasova.

Prema podacima Centra za istraživanje i monitoring (CeMI), na osnovu 100 posto obrađenih glasova, Evropski tim za Nikšić, okupljen oko Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Ðukanovića, osvojio je 40,4 posto glasova, odnosno 18 mandata na lokalnim izborima u Nikšiću.

Koaliciju Za budućnost Nikšića, okupljenu oko Demokratskog fronta (DF) podržalo je 25,9 posto birača, što znači da je njoj pripalo 11 mandata, a Mir za našu naciju osvojio je 23,2 posto glasova, odnosno 10 mandata.

Koalicija Crno na bijelo dobila je 4,5 posto glasova, a Narodni pokret Miodraga – Dake Davidovića 3,3 posto glasova.

Socijaldemokratska partija ispod cenzusa

Crno na bijelo i Narodni pokret dobili su po jedan mandat, navode podgoričke Vijesti.

Socijaldemokratska partija (SDP) je ispod cenzusa od tri posto, osvojivši 2,6 posto glasova.

Nositeljica liste Evropski tim za Nikšić Sanja Damjanović izjavila je da je ta koalicija ostvarila ubjedljivu pobjedu s više od 40 posto glasova te da se nada da će uskoro formirati vlast.

“Ovaj broj glasova nije dovoljan da sami formiramo vlast, međutim, u svakom normalnom društvu mi bi našli partnera i uspjeli da sprovedemo naš superiorni program. Nadam se da ćemo realizovati tu koaliciju”, rekla je Damjanović.

Nosilac liste Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić Momo Koprivica izjavio je da je ishod lokalnih izbora u Nikšiću potvrda rezultata parlamentarnih izbora u Crnoj Gori od 30. augusta 2020. godine.

Kako prenose Vijesti, čestitao je pobjedu i “oslobođenje Nikšića i potvrdu rezultata od 30. avgusta”.

Slavlje na ulicama uprkos policijskom satu

“Pobijedili smo osmijehom, olovkom, mudrošću i hrabrošću. DPS će dugo biti u opoziciji, a meni je čast što sam predvodio listu koja je zadala udarac DPS-u”, kazao je Koprivica.

Građani Nikšića, među kojima je bilo najviše pristalica koalicije Za budućnost Nikšića, razišli su se u nedjelju navečer oko 23:00 sata.

Iako je od 21:00 sat na snazi u Crnoj Gori bio policijski sat, građani su na ulicama slavili rezultate lokalnih izbora u Nikšiću.

Na ulicama je bilo pojačano prisustvo policije, ali ona nije reagirala na kršenje epidemioloških mjera i policijskog sata.

Izvor: Agencije