Zaključavanje još šest opština u Crnoj Gori

Zabranjuje se izlazak građanima sa teritorije opština Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Nikšić i Plužine.

Mjere će se primjenjivati do 10 marta (EPA)

Komisija za zaštitu stanovništva od COVID-19, na prijedlog Instituta za javno zdravlje, usvojila je danas nove mjere, prema kojima će biti zaključano šest opština u Crnoj Gori, a one obuhvataju i Podgoricu, Cetinje i Herceg Novi.

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva zdravlja, mjere stupaju na snagu od utorka, 2. marta, a pored mjera koje nastavljaju da važe u opštinama Budva i Tivat, zabranjuje se izlazak građanima i sa teritorije opština Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Nikšić i Plužine, prenosi Tanjug, pozivajući se na Vijesti.

Zabrana rada ugostiteljskih objekata

Od mjera su izuzeti građani koji gradove napuštaju zbog obavljanja redovnih radnih zadataka, a na osnovu potvrde poslodavca, odlaze na liječenje uz medicinsku dokumentaciju ili njeguju osobe koje usljed bolesti, stanja ili posljedica povreda ne mogu brinuti same o sebi.

Izuzeti su i studenti koji putuju od mjesta prebivališta do sjedišta ustanove visokog obrazovanja, a na osnovu potvrde te ustanove, odnosno uredno popunjenog i ovjerenog indeksa.

Zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata u Podgorici, Cetinju i opštinama Nikšić, Herceg Novi, Kotor, Ulcinj i Plužine.

Ova mjera stupa na snagu od sutra, 1. marta, a važit će do 10. marta.

Izvor: Agencije