Zaključavanje još šest opština u Crnoj Gori

Zabranjuje se izlazak građanima sa teritorije opština Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Nikšić i Plužine.

Mjere će se primjenjivati do 10 marta (EPA)

Komisija za zaštitu stanovništva od COVID-19, na prijedlog Instituta za javno zdravlje, usvojila je danas nove mjere, prema kojima će biti zaključano šest opština u Crnoj Gori, a one obuhvataju i Podgoricu, Cetinje i Herceg Novi.

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva zdravlja, mjere stupaju na snagu od utorka, 2. marta, a pored mjera koje nastavljaju da važe u opštinama Budva i Tivat, zabranjuje se izlazak građanima i sa teritorije opština Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Nikšić i Plužine, prenosi Tanjug, pozivajući se na Vijesti.

Zabrana rada ugostiteljskih objekata

Od mjera su izuzeti građani koji gradove napuštaju zbog obavljanja redovnih radnih zadataka, a na osnovu potvrde poslodavca, odlaze na liječenje uz medicinsku dokumentaciju ili njeguju osobe koje usljed bolesti, stanja ili posljedica povreda ne mogu brinuti same o sebi.

Izuzeti su i studenti koji putuju od mjesta prebivališta do sjedišta ustanove visokog obrazovanja, a na osnovu potvrde te ustanove, odnosno uredno popunjenog i ovjerenog indeksa.

Zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata u Podgorici, Cetinju i opštinama Nikšić, Herceg Novi, Kotor, Ulcinj i Plužine.

Ova mjera stupa na snagu od sutra, 1. marta, a važit će do 10. marta.

Izvor: Agencije

Povezane

Drastičan porast novih slučajeva zaraze korona virusom u zemljama Zapadnog Balkana, preminulo više od 60 osoba.

Published On 25 Feb 2021

Predsjednik države Milo Đukanović optužio je vladu da je još krajem januara mogla imati prvu vakcinu da je prihvatila donaciju grčkog biznismena, koji je ponudio 10.000 vakcina kineskog Sinofarma.

Published On 17 Feb 2021
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO