Plenković: Od 1. marta popuštanje mjera u Hrvatskoj

Otvorit će se terase ugostiteljskih objekata i zatvorene teretane, najavio je hrvatski premijer.

Situacija je bolja, ali zahtijeva veliki oprez, rekao je Andrej Plenković (Duško Marušić / Pixsell)

Od 1. marta otvaraju se terase ugostiteljskih objekata, a omogućit će se i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, najavio je premijer Andrej Plenković u četvrtak.

Plenković je na sjednici Vlade istaknuo da je po svim pokazateljima situacija bolja, ali zahtijeva veliki oprez.

„Da bismo i dalje bili odgovorni u načinu zaštite građana od epidemije korona virusa, nakon niza konzultacija s nizom resora intencija je da se od 1. ožujka rad ugostiteljskih objekata, uz ovo što je dosad bilo relaksirano, otvori na terasama i otvorenim prostorima”, rekao je, prenijela je Hina.

Omogućit će se, najavio je, i održavanje treninga u zatvorenim prostorima, s tim da će biti određenih specifičnosti s obzirom na kontaktne i kolektivne sportove.

U Vladi smatraju da je to dobro s obzirom na okolnosti, uz propisane epidemiološke mjere, a o tome će sutra Nacionalni stožer na svojoj konferenciji detaljnije govoriti.

U posljednja 24 sata 12 umrlih

Plenković je najavio da će nastaviti s odgovarajućim praćenjem ekonomije i poduzetnika i nastaviti dijalog s predstavnicima ekonomije te će nastojati izaći u susret što se tiče mjera očuvanja radnih mjesta.

Premijer smatra da je ovo mjera primjerena okolnostima u kojima se nalazimo, a ako se situacija pogorša mogu se, poručio je, i postrožiti mjere.

Ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade je rekao da su u posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježena 544 nova slučaja zaraze, te da je broj aktivnih slučajeva u zemlji sada 2.933.

Od toga, 790 pacijenata je na bolničkom liječenju, a na respiratoru ih je 70.

Preminulo je 12 osoba.

Izvor: Agencije