Simonović osuđen zbog podstrekavanja na paljenje kuće novinara

Nekadašnji predsjednik opštine Grocka osuđen je prvostepeno na četiri godine i tri mjeseca, tereti se da je druge optužene podstrekavao da u znak opomene zapale imovinu novinara ‘Žig Info’.

Sudija Spaso Žugić je rekao da je odbrana sve vrijeme provodila opstrukciju postupka, poslije čega su optuženi i većina advokata protestujući napustili sudnicu (Tanjug)
Sudija Spaso Žugić je rekao da je odbrana sve vrijeme provodila opstrukciju postupka, poslije čega su optuženi i većina advokata protestujući napustili sudnicu (Tanjug)

Nekadašnji predsjednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je prvostepeno na četiri godine i tri mjeseca zatvora jer je sud utvrdio da je naručilac paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića, piše Beta.

Na istu kaznu osuđen je kao neposredni izvršilac i Aleksandar Marinković koji je u bjekstvu, a za kojeg je sud utvrdio da je bacio molotovljev koktel u garažu Jovanovićeve kuće.

Na četiri godine osuđen je Vladimir Mihailović, u to vrijeme aktivni policajac, koji je kao posrednik pronašao izvršioca tog djela.

Sudija Spaso Žugić je rekao da Jovanoviću nije upaljena jakna ili vikendica, već dom, što je osnovno ljudsko pravo predviđeno i evropskim konvencijama.

On je rekao da je odbrana sve vrijeme provodila opstrukciju postupka, poslije čega su optuženi i većina advokata protestujući napustili sudnicu.

Podstrekavanje na paljenje kuće

Ovo je prvostepena presuda na koji i tužilaštvovi odbrana imaju prvo žalbe.

Jovanović od početka tvrdi da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsjednika opštine, piše Tanjug.

Naime, u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i dio kuće.

U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povrijeđen.

Simonović se tereti da je druge optužene podstrekavao da u znak opomene zapale imovinu Jovanovića.

 

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO