Vojvođanska partija traži da policija zabrani okupljanje profašista u Novom Sadu

‘Tradicionalisti’ su pozvali pristalice da se okupe ispred Uspenske crkve u centru Novog Sada.

Antifašistički skup u Novom Sadu održava se u četvrtak u 18 sati, a „Tradicionalisti“ su pozvali pristalice da se okupe ispred Uspenske crkve u 17.30 (EPA-Ilustracija)

Vojvođanska partija pozvala je nadležne organe da zabrane skup u Novom Sadu koji je najavila profašistička organizacija “Tradicionalisti” u četvrtak, 4. februara, ispred Uspenske crkve, prenosi agencija Beta.

“Novi Sad i Vojvodina su već duže vreme na meti raznih fašističkih organizacija i njihovih sledbenika. Nedopustivo je da policija i tužilaštvo ne reaguju na provokacije i pretnje kojima smo, kao građani, gotovo svakodnevno izloženi usled neometanog delovanja organizacija i ljudi koji promovišu politiku ‘krvi i tla’, koji javno ispoljavaju agresiju i mržnju prema svemu što nije ‘srpskog pravoslavnog roda'”, navela je Vojvođanska partija u saopštenju za javnost.

Ta partija podsjeća da su Novi Sad i Vojvodina utemeljeni na antifašizmu, multikulturalnosti, multikonfesionalnosti, multietničnosti.

“Svako ko pokuša da naruši te vrednosti nije mu mesto na slobodi, nego iza rešetaka. Očekujemo hitnu reakciju policije i zabranu fašističkog skupa, a ako to ne bude slučaj, organizovaćemo se sami […] Smrt fašizmu!”, poručila je Vojvođanska partija.

Organizacija Antifašistička akcija Novog Sada ranije je najavila da će u četvrtak, 4. februara, održati skup pristalica antifašizma u Omladinskom centru.

Poštovaoci kvislinške Vlade Milana Nedića

Organizacija “Tradicionalisti”, koja podržava ideje predsjednika kvislinške Vlade Srbije u vrijeme Drugog svjetskog rata Milana Nedića nakon toga je pozvala pristalice na skup protiv antifašista.

„Tradicionalisti“ su naveli da im smeta to što se događaj održava 4. februara.

„Tribina o tobožnjem usponu fašizma u Novom Sadu cinično se održava na dan navodnog samoubistva odnosno ubistva armijskog đenerala Milana Nedića, srpske majke i biološkog spasitelja naše nacije“, naveli su „Tradicionalisti“ na Facebooku.

Antifašistički skup se održava u četvrtak u 18 sati, a „Tradicionalisti“ su pozvali pristalice da se okupe ispred Uspenske crkve u centru Novog Sada u 17.30 i da potom „mirno prošetaju“ do Omladinskog centra CK 13, koji su nazvali „ozloglašenim leglom svakojakih separatističkih i organskih antidruštvenih elemenata“.

Cilj im je, kako su naveli, da iskažu „nezadovoljstvo državne protekcije antidržavničkih i antidruštvenih elemenata“.

„Svi dobronamerni i iskreni rodoljubi, anti-globalisti i anti-komunisti su pozvani. S verom u Boga za kralja i otadžbinu“, piše u pozivu.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO