Srbija: Razmatrani različiti modeli redovnog služenja vojnog roka

Na sastanku su razmatrani različiti modeli redovnog služenja vojnog roka, osmišljeni po ugledu na modele koji postoje u evropskim zemljama.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović održao je danas sastanak sa članovima Radne grupe za stvaranje uslova za aktiviranje redovnog služenja vojnog roka (EPA)

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović održao je danas sastanak sa članovima Radne grupe za stvaranje uslova za aktiviranje redovnog služenja vojnog roka, prenosi Anadolija.

Na sastanku su razmatrani različiti modeli redovnog služenja vojnog roka, osmišljeni po ugledu na modele koji postoje u evropskim zemljama, i analizirane dosadašnje mjere i aktivnosti koje su preduzete po ovom pitanju.

Izvještaj o stanju infrastrukturnih objekata

Nadležne organizacione jedinice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije podnijele su Stefanoviću izvještaje o stanju infrastrukturnih objekata, kapacitetima Komande za obuku, kao i logističkim i normativnim preduslovima potrebnim za ponovno aktiviranje redovnog vojnog roka.

Stefanović je istakao da će tokom vikenda obavijestiti predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o realno mogućim modelima za eventualno donošenje odluke o ponovnom uspostavljanju sistema redovnog služenja vojnog roka, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada