Policajcima zbog nasilja nad migrantima izrečen uvjetni prestanak radnog odnosa

Uvjetni prestanak radnog odnosa znači da im je dat rok unutar kojeg ne smiju napraviti nikakvu drugu povredu radne discipline.

Maskirane osobe odjevene u dijelove policijske odore Hrvatske tukli su migrante na granici s BiH (PrintScreen)

Prvostupanjski disciplinski sud MUP-a u Osijeku izrekao je u prvom stupnju kaznu uvjetnog prestanka radnog odnosa trojici interventnih policajca koji su sudjelovali u nasilju nad migrantima na granici s Bosnom i Hercegovinom zbog čega su početkom oktobra udaljeni s dužnosti, doznaje se u MUP-u.

Uvjetni prestanak radnog odnosa znači da im je dat rok unutar kojeg ne smiju napraviti nikakvu drugu povredu radne discipline, no odluka još nije konačna jer sve stranke u postupku imaju pravo na žalbu Drugostupanjskom disciplinskom sudu u sjedištu Ministarstva, piše Hina.

Trojica policajaca još se neće moći vratiti na posao jer su početkom oktobra kad se u javnosti doznalo za taj slučaj udaljeni s dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

S dužnosti su udaljeni 8. oktobra te je protiv njih pokrenut disciplinski postupak nakon što je u medijima objavljena snimka na kojoj maskirane osobe odjevene u dijelove policijske odore tuku migrante na granici s BiH.

Ravnatelj policije Nikola Milina tada je izvijestio da su trojica policajaca udaljeni s dužnosti i da protiv njih slijedi disciplinski postupak.

Njihovo ponašanje ocijenio je kao težu povreda službene dužnosti koja ozbiljno šteti ugledu policije. Tada je utvrđeno da je riječ o trojici policajaca koji su “postupali” u radno vrijeme, a tek treba utvrditi zašto nisu nosili propisane odore, kazao je Milina.

Izvor: Agencije