Predao se Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

Osumnjičeni za ubistvo policajaca predao se postupajućim tužiteljima u Sarajevu, potvrđeno je u petak iz Tužilaštva.

Aleksandar Macan (34) je prvoosumnjičeni za ubistvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića (Interpol.org)

Aleksandar Macan (34), prvoosumnjičeni za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, predao se nakon što je bio u bjekstvu duže od mjesec dana, potvrđeno je za agenciju Anadolija u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

“Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Aleksandar Macan predao se postupajućim tužiteljima Kantonalnog tužilaštva KS-a. Znači, direktno je došao u Tužilaštvo, nakon čega je od strane SIPA-e lišen slobode i predat u nadležnost kantonalnog Suda Sarajevo zato što mu je određen pritvor”, navedeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Crvena potjernica Interpola

Za Aleksandrom Macanom s Pala je bila raspisana i crvena Interpolova potjernica.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo početkom novembra su izvršili vrše pretrese na više lokacija u vezi sa ubistvima dvojice sarajevskih policajaca iz 2018. godine.

Pretresi su izvršeni na širem području Istočnog Sarajeva i na Palama pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA).

U pucnjavi koja se dogodila 26. oktobra 2018. oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je kasnije podlegao povredama.

Izvor: Agencije