Aktivisti LSV-a u Beogradu išarali grafite koji slave Mladića

Išarani su grafiti na nekoliko lokacija u Beogradu.

LSV je nedavno na zgradu postavio veliki transparent sa jasnom porukom

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) išarali su grafite koji slave osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića na nekoliko mjesta u Beogradu.

Oni su išarali grafite i oko njih dopisali “LSV”.

Grafiti su išarani na Zelenom vencu, u Prizrenskoj ulici, u Knez Mihailovoj, pored Filozofskog fakulteta, navela je Beta.

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine su u proteklom periodu, koji je obilježen sve većim brojem murala posvećenim ratnim zločincima u Srbiji, izrazili protivljenje takvim gestovima.

Lider LSV-a Nenad Čanak nedavno je izjavio da su građani Srbije došli u poziciju da „na sve strane gledaju murale zločinca Ratka Mladića“.

‘Mi mislimo da je zločinac’

„Ubica i ratni zločinac, osuđen za genocid, treba da nas gleda sa svakog zida? Po Novom Sad i okolini smo to prefarbali“, rekao je Čanak.

U jeku borbe oko (ne)uklanjanja murala Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu, koji je nekoliko puta prefarban, ali potom ponovo vraćan u prvobitno stanje, LSV je postavio veliki transparent koji je prekrio čitavu fasadu zgrade u Novom Sadu u kojoj je njegovo sjedište, a na kojem stoji da je Mladić ratni zločinac osuđen za genocid.

„Mi mislimo da je zločinac i antifašisti u Srbiji misle da je zločinac. Vrlo je jasna stvar“, rekao je tada Čanak.

Izvor: Al Jazeera i agencije