Belivuk i Miljković negirali ubistva u Crnoj Gori

Crnogorski tužioci Belivuka i Miljkovića sumnjiče za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića Kapetana.

Belivuk je u pritvoru u Beogradu od februara 2021. i tereti ga se za niz krivičnih djela, među kojima je više ubistava (Antonio Ahel / ATAImages / PIXSELL)

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završeno je saslušanje Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića po zamolnici crnogorskog tužilaštva u okviru istrage koju protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice.

Optužnica ih tereti za ubistvo Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Belivuk i Miljković su, kako sumnja crnogorsko tužilaštvo, za vrijeme izvršenja navedenih krivičnih djela, nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navode tužioci, vratili na isti način.

U pritvoru od februara

Kako je Tanjugu rečeno u njihovoj odbrani, oni su danas negirali krivična djela za koja se terete i detaljno iznijeli svoju odbranu, tvrdeći da u vrijeme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore.

Saslušanje su obavili glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović nakon čega su Belivuk, Miljković i Janković vraćeni u Okružni zatvor u Beogradu.

Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih djela, među kojima je više ubistava.

Uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Izvor: Agencije