Umjeren potres kod Makarske i slab kod Petrinje

Umjeren potres od 3,3 stepena prema Richteru zabilježen je noćas kod Makarske, dok je slab potres od 3,0 stepeni prema Richteru zatresao petrinjsko područje.

Noćas u 2.02 sata seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 12 kilometara jugo-jugoistočno od Makarske blizu Selca kod Bogomolje na otoku Hvaru (EPA - Ilustracija)

Umjeren potres od 3,3 stepena prema Richteru zabilježen je noćas kod Makarske, dok je slab potres od 3,0 stepeni prema Richteru zatresao petrinjsko područje, objavila je u subotu Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Noćas u 2.02 sata seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 12 kilometara jugo-jugoistočno od Makarske blizu Selca kod Bogomolje na otoku Hvaru, prenosi Hina.

Slabiji potresi

Magnituda potresa iznosila je 3,3 stepeni prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na IV stepena EMS ljestvice.

Seizmografi su također noćas u 4,14 sati zabilježili i slab potres s epicentrom kod Vratečkog 11 kilometara zapadno od Petrinje.

Magnituda je iznosila 3,0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na III-IV stepena EMS ljestvice.

Izvor: Agencije