Uhapšen muškarac koji je tokom protesta reporterki Al Jazeere uzeo mikrofon

Zagrebačka policija uhapsila je muškarca koji je tokom nedavnog protesta protiv COVID potvrda u Zagrebu reporterki Al Jazeere Balkans Nikolini Zavišić uzeo mikrofon usred javljanja uživo.

Zagrebačka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv 33-godišnjaka zbog 'prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa' (Al Jazeera)

Zagrebačka policija uhapsila je muškarca koji je tokom nedavnog protesta protiv COVID potvrda u Zagrebu reporterki Al Jazeere Balkans Nikolini Zavišić uzeo mikrofon usred javljanja uživo, i protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi”, saopćeno je iz Policijske uprave, javlja Hina.

Navodi se da je kriminalističkim istraživanjem utvrđen identitet muškarca, koji je u subotu, 20. novembra, oko 18 sati reporterki Al Jazeere Balkans Nikolini Zavišić uzeo mikrofon iz ruku tokom javljanja uživo s protesta na Trgu bana Jelačića protiv mjera i potvrda.

Krivična prijava

Policija u saopćenju ne navodi redakciju ni ime novinarke.

Uhapšen je 33-godišnji muškarac koji je na Trgu bana Jelačića nakon završetka protesta, prišao reporterki i oteo joj mikrofon iz ruku, nakon čega se udaljio.

“Iako je pobjegao s mjesta događaja, utvrđeno je o kome bi se moglo raditi te je danas osumnjičeni muškarac uhapšen, a kroz kriminalističko istraživanje sumnja je potvrđena”, navodi policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava dostavljena je nadležnom državnom tužilaštvu.

Izvor: Agencije