Vučić ostaje predsjednik SNS-a do aprilskih izbora

Nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, Srpska napredna stranka će, kako je najavila Ana Brnabić, imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsjednika i zamjenika predsjednika stranke.

Na današnjoj skupštini, kako je kazala Brnabić, usvojeno je 10 načela političkog djelovanja SNS-a (Tara Radovanović / Tanjug)

Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odbio je prihvatiti jednoglasan prijedlog svih članova te stranke i ponovo se kandidirati kao jedini kandidat za predsjednika SNS-a, kazala je od danas potpredsjednica te stranke Ana Brnabić, prenosi agencija Tanjug.

Kako je navela nakon završene pete izborne skupštine SNS-a, pronašli su kompromisno rješenje koje podrazumijeva da Vučić predvodi stranku do izbora u aprilu nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani stranački predsjednik i zamjenik predsjednika.

“Jednoglasna odluka svih članova SNS-a, svih mesnih, gradskih odbora bila je da predsednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika SNS-a. Aleksandar Vučić je odbio da se kandiduje za predsednika SNS-a, pa smo postigli kompromisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore”, kazala je Brnabić.

Vanredni kongres

Nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, Srpska napredna stranka će, kako je najavila Brnabić, imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsjednika i zamjenika predsjednika stranke.

Na današnjoj skupštini, kako je kazala Brnabić, usvojeno je 10 načela političkog djelovanja SNS-a, Izvještaj o radu, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor, novi Izvršni odbor na čijem čelu će biti Darko Glišić, kao i novi članovi Predsjedništva stranke.

Novi potpredsjednici SNS-a su Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Ðurić, Marko Ðurić, kojem je zamrznut mandat zbog svog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Izvor: Agencije