Beograd: Natpis ‘Ratko Mladić srpski heroj’ preljepljen naljepnicama ‘Ratko Mladić ratni zločinac’

Na naljepnicama kojima su preljepljivali natpis pisalo je “Ratko Mladić osuđen za genocid” i “Ratko Mladić ratni zločinac”.

Akciju na koju je pozvao Fond za humanitarno pravo predvodile su Nataša Kandić, Staša Zajović, Ivan Đurić i Aida Ćorović (Antonio Ahel / ATAImages / PIXSELL)

Predstavnici Fonda za humanitarno pravo, Žena u crnom i Inicijative mladih za ljudska prava danas su naljepnicama preljepili natpis koji je ispisan na Domu omladine Beograda “Ratko Mladić srpski heroj”, javlja Anadolija.

Na naljepnicama kojima su preljepljivali natpis pisalo je “Ratko Mladić osuđen za genocid” i “Ratko Mladić ratni zločinac”. Koristili su i naljepnice sa karikaturama koje prikazuju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kako se pred muralom posvećenom Mladiću krije iza ženske suknje na kojoj piše Kućni savet.

Akciju nadgledala policija

Akciju na koju je pozvao Fond za humanitarno pravo predvodile su Nataša Kandić, Staša Zajović, Ivan Đurić i Aida Ćorović, a preljepljivanje grafita pratila je muzika grupe “Ekatarina Velika” – EKV.

Akciju je nadgledalo nekoliko uniformisanih policajaca i nekoliko njih u civilu, a tokom preljepljivanja grafita građani, od kojih su neki obećavali da će naljepnice ukloniti, nesmetano su prolazili pored aktivista.

Policija je legitimisala ljude koji su učestvovali u akciji.

Izvor: Agencije