Uklonjen transparent u Novom Sadu na kojem je pisalo da je Mladić zločinac

Desetak mladića i osoba koja se predstavila kao pripadnik BIA-e uklonili su transparent na kojem je pisalo “Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid”.

Iz LSV javljaju da je nekoliko mladića već jajima gađalo transparent i da su nakon toga pobjegl (Twitter)

Desetak mladića skinulo je danas transparent sa zgrade u kojoj je sjedište Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), na kojem je pisalo “Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid”, a u toj akciji učestvovao je i stariji muškarac koji se predstavio kao pripadnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA), prenosi Beta.

Kako javlja reporter Bete, desetak mladića se popelo na terasu susjedne zgrade i odatle su otkačili veliki transparent, koji je potom pao na zemlju.

Vijest o obaranju transparenta objavio je na svom twitter profilu i Nenad Čanak.

Najstariji od njih na licu je imao masku na kojoj piše “BIA” i tako se i predstavio reporteru Bete, kao i interventnoj jedinici policije koja je stigla na lice mjesta.

Policija je potom transparent unijela u zgradu LSV-a, a u toj stranci agenciji Beta rekli su da će ponovo okačiti transparent.

Istaknut transparent

Na zgradi u centru Novog Sada u kojoj je sjedište Lige socijaldemokrata Vojvodine jutros je osvanuo veliki transparent na kojem piše „Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid“, piše portal Autonomija.info.

Transparent je bio okačen na krov dvospratnice i proteže se do prizemlja.

Ispisan je velikim crnim slovima na bijeloj pozadini koja je djelimično crvana što aludira na fleke od krvi.

Ispod transparenta piše: „Uostalom, j… mu ja mater, i njemu i kome je on heroj„.

Na kraju poruke su inicijali N. Č.

Transparent gađan jajima

„Malo je problem kada nemaš ravnu fasadu, ali… valjda može da se pročita. Da ne bude zablude. Jer: Politika i opozicionarstvo u Srbiji se ne mere time ‘ko je za ili protiv Vučića’ nego ‘da li su Mladić i Karadžić heroji ili zločinci’. I jedino tako“, napisao je jutros lider LSV-a Nenad Čanak na Twitter nalogu.

Iz LSV javljaju da je nekoliko mladića već jajima gađalo transparent i da su nakon toga pobjegli.

Prethodnih dana prostorije LSV su u više navrata bile išarane grafitima podrške Ratku Mladiću i drugim uvredljivim porukama.

Izvor: Agencije