Plenković danas u službenoj posjeti Kosovu

Hrvatski premijer susrest će se na Kosovu s državnim vrhom, posjetiti Hrvate u Janjevu te KFOR City bazu i pripadnike hrvatskog kontingenta.

Predviđen je sastanak premijera Andreja Plenkovića i Albina Kurtija, ali i njihovih izaslanstava i privrednika (Ivica Galovic/PIXSELL) . (Pixsell)

Premijer Andrej Plenković danas će boravi u službenoj posjeti Kosovu, gdje će se susresti s državnim vrhom, posjetiti Hrvate u Janjevu te KFOR City bazu i pripadnike hrvatskog kontingenta, saopćila je vlada.

Premijera će dočekati njegov kosovski kolega Albin Kurti. Predviđen je sastanak dvojice premijera, njihovih izaslanstava i privrednika, na kojem će sudjelovati predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Ericssona Nikole Tesle i Končar Elektroindustrije d.d, navodi se u saopćenju.

Nakon toga će se sastati s predsjednicom Kosova Vjosom Osmani-Sadriu. Osmani će Plenkoviću i šefu Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu Josipu Samardžiću uručiti predsjedničku medalju “Svete Terezije”.

Nakon toga će ga primiti predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca.

Susret s Hrvatima Kosova

U drugom dijelu posjeta hrvatski premijer susrest će se s Hrvatima u Janjevu te obići crkvu sv. Nikole u društvu župnika župe sv. Nikole don Mateja Palića i predsjednika Udruge sv. Nikole Janjevo Sebastijana Čolakića, dodaje se u saopćenju.

Službena posjeta Kosovu završit će posjetom KFOR City bazi i susretom s pripadnicima hrvatskog kontingenta.

Uz premijera u hrvatskom izaslanstvu će biti državni sekretar Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj te šef Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” Josip Samardžić i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Josip Glasnović.

Izvor: Agencije