Crna Gora: Samo nevakcinisani na Intenzivnoj

U Intezivnoj jedinici u COVID centru Kliničkog centra Crne Gore nijedan pacijent nije vakcinisan.

Nijedan pacijent mlađi od 40 godina, koji je izgubio borbu sa koronom, nije bio vakcinisan (EPA)

Ministrica zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović kazala je da u Intezivnoj jedinici u COVID centru Kliničkog centra Crne Gore nijedan pacijent nije vakcinisan, prenosi Tanjug.

Dodala je i da nijedan pacijent mlađi od 40 godina, koji je izgubio borbu sa koronom, nije bio vakcinisan.

Kako navode iz Ministarstva zdravlja, Borovinić Bojović je, tokom nenajavljene vizite, posjetila svih 135 kovid pacijenata koji se nalaze na bolničkom liječenju u ovoj ustanovi, prenosi RTCG.

“Kolege su me detaljno uputile u situaciju i stanja svih pacijenata ponaosob. Nažalost, na liječenju se nalaze i teški pacijenti, ali ima i onih pacijenata koji se spremaju za odlazak kući”, kazala je ministrica.

Borovinić Bojović je istakla da u Intezivnoj jedinici nijedan pacijent nije vakcinisan.

Bez odgovora na pitanje o vakcinaciji

“Želim da izrazim najiskrenije saučešće porodicama svih preminulih, dakle svih onih koji su, nažalost, izgubili živote i izgubili borbu sa koronom”, naglasila je Borovinić Bojović.

Ona je skrenula pažnju na podatke Instituta za javno zdravlje koji pokazuju da nijedan pacijent mlađi od 40 godina koji je izgubio borbu sa koronom nije bio vakcinisan.

“Uz to, nažalost, osam od deset pacijenata koji su izgubili život je takođe bilo nevakcinisano. U Intezivnoj jedinici u COVID centru, u ovom trenutku, nijedan pacijent nije vakcinisan”, navela je Borovinić Bojović.

Pacijenti koje je doktorka posjetila, kako kaže, nisu imali odgovor na pitanje zašto se nisu na vrijeme vakcinisali.

“Zato izražavaju veliko žaljenje”, zaključila je Borovinić Bojović.

Izvor: Agencije