Žujović: Nemam razumijevanja za onog ko ratnog zločinca crta na fasadama

“Ne plašim se nakon onoga što sam učinio jer kukavice koje uznemiravaju normalne, obične ljude deluju u čoporu i kada im se suprotstavite i pokažete otpor oni brzo ustuknu”, poručio je Žujović.

Upitan da li se plaši reakcije onih koji u Srbiji podržavaju Ratka Mladića, Žujović je odgovorio odrično (Anadolija)

Član Socijaldemokratske partije Srbije Đorđo Žujović, čovek koji je bacio kofu kreča na mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću u Beogradu smatra da taj čin ne bi trebalo shvatiti kao preveliku hrabrost već da treba da oslikava ponašanje jednog normalnog, vaspitanog čoveka, javlja Anadolija.

Ocijenio je ”zna se da smo u Srbiji već prešli crvenu liniju, i da smo smetnuli s uma šta je normalno, a šta nije, i šta je zlo, a šta nije”.

Žujović je naglasio da nema nikakvo razumijevanje za nekoga ko osuđenog ratnog zločinca crta na fasadama zgrada jer Srbija ima toliko drugih ljudi i događaja kojima bi trebalo da se ponosi.

Test normalnosti

Budući da je osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, u Srbiji nedavno pokrenuo peticiju za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog da je 2003. godine ubio tadašnjeg srbijanskog premijera Zorana Đinđića, Žujović je dešavanja oko murala uporedio sa tom peticijom.

“Na ovo gledam isto kao i na peticiju za aboliciju ubica Zorana Đinđića, kao test normalnosti, da se vidi ko je normalan, a ko nije”, rekao je Žujović.

Naglasio je da ga ne interesuje dnevna politika niti da ga zanima kako će ko da gleda na njegov čin i podvukao da mu je drago da “normalni i plemeniti ljudi, koji brinu za drugog, drugačijeg i različitog” gledaju na ono što je uradio sa odobravanjem.

Upitan da li se plaši reakcije onih koji u Srbiji podržavaju Ratka Mladića, Žujović je odgovorio odrično.

“Ne plašim se nakon onoga što sam učinio jer kukavice koje uznemiravaju normalne, obične ljude deluju u čoporu i kada im se suprotstavite i pokažete otpor oni brzo ustuknu”, poručio je Žujović.

“Ne bojim ih se”

Njegova poruka za sve normalne i dobre ljude je da je pristojnost dobra za one koji su normalni dok “onima koji su zli i žele drugima da nanesu zlo čovek u svakom trenutku treba da pruži dostojanstven otpor”.

To ne mora da bude, kako se izrazio, “ništa veliko i specijalno” već je dovoljan mali čin da se pokaže da se sa tim ne slažete.

“Ne bojim ih se, nemam nikakav respekt prema njima, i nadam se da neće još dugo uznemiravati nas i naše živote, jer ipak znam da je u zemlji u kojoj živim ima više normalnih”, zaključio je Žujović.

Izvor: Agencije