Nebojša Vukanović: Vučić opet uskače u pomoć Dodiku, ali narodu je dosta nasilja i pljačke

Prema njegovim riječima, očigledno je da Vučić “ponovo maksimalno uskače u pomoć Dodiku, koji je u velikoj nevolji”.

"Nažalost, ne prestaju bočni udarci sa druge obale Drine, koji nisu upereni protiv opozicije, već protiv naroda i Republike Srpske, koju je režim doveo do ivice opstanka", istakao je Vukanović. (Al Jazeera)

Opozicioni zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednik Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović ocijenio je da nije i neće biti jedinstva sa vladajućim strankama u RS-u.

“Jedinstva nikada nije bilo niti ga može biti sa mafijašima i kriminalcima na vlasti, koji su razorili Republiku Srpsku do posljednjeg atoma, jer bi to bilo pogubno za narod i opstanak Republike Srpske, ali povremeno se desi da režim i opozicija imaju slične stavove o nekim pitanjima”, naveo je Vukanović, prenosi Beta.

On je ocijenio da je “krajnje nekorektna” izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je razočaran što više ne postoji “srpsko jedinstvo” u RS-u, koje su navodno “američke diplomate i predstavnici uspeli da razbiju”.

“Nažalost, ne prestaju bočni udarci sa druge obale Drine, koji nisu upereni protiv opozicije, već protiv naroda i Republike Srpske, koju je režim doveo do ivice opstanka”, istakao je Vukanović.

Prema njegovim riječima, očigledno je da Vučić “ponovo maksimalno uskače u pomoć (članu Predsjedništva BiH Miloradu) Dodiku, koji je u velikoj nevolji”.

Vučićev vjetar u leđa Dodiku

“Pokušava da mu da novi vjetar u leđa, podeblja spin režima i Dodikovih medija kako navodno Amerikanci i stranci ruše nekakvo srpsko jedinstvo, a u pitanju je naša grčevita borba za opstanak Srpske”, istakao je Vukanović.

Navodeći da je “Dodik razbio sve – cijelo društvo i institucije, zajednički nastup i nekakvo jedinstvo političkih aktera oko ključnih nacionalnih pitanja”, on je naveo da je krajnji cilj opozicije Dodikovo uklanjanje sa vlasti, demokratskim putem, na izborima, kao i “demontaža njegovog nakaradnog sistema i užasne zaostavštine”.

“Čudno je, da ne kažem licemjerno, da predsjednik Srbije imputira opoziciji u Republici Srpskoj, pa time i meni, koji nikad nisam imao nikakav kontakt niti prešao prag američke i britanske ambasade, navodnu bliskost sa Amerikancima, a da Vučić ide pred svake predsedničke izbore u SAD, slika se sa Klintonom i Trumpom, a ‘dašak svježine’ (Dodik) je sada srdačan sa (Matthewom) Palmerom kao nekada sa Madeleine Albright”, istakao je Vukanović.

Prema njegovim riječima, Vučić je nedavno izjavio da se “na proljeće sprema ukidanje RS-a”, čime je, kako je ocijenio ponovo “nabacio lopticu i okrenuo vodu na Dodikovu vodenicu”.

“Pobijediti i Dodika i Vučića”

“Gotovo svakog dana na TV Hepi i Pinku gostuje (Vojislav) Šešelj ili neko od lažnih analitičara i plaćenika, koji brane i veličaju Dodika, a napadaju opoziciju i njegove političke protivnike da su izdajnici i strani plaćenici, neprimjereno se miješajući u politički život Srba sa ove strane Drine”, naveo je Vukanović.

On je istakao da to nije korektno, dodavši da će opozicija na izborima sljedeće godine “pobijediti i Dodika i Vučića, jer je narodu dosta zuluma, nasilja, pljačke i tiranije režima Milorada Dodika”.

“Ostaće gorak ukus, jer je narod u teškom trenutku ostavljen na cjedilu i od braće mu je zaboden nož u leđa, jer ovo odavno nije političko, već nacionalno pitanje golog opstanka i preživljavanje u teškom vremenu velikog iskušenja, najezde pohlepnih, bahatih, neodgovornih i zlih”, zaključio je Vukanović.

Izvor: Agencije