Premijer Crne Gore razmišlja o formiranju Demohrišćanske stranke

Zdravko Krivokapić tvrdi da bi nova stranka mogla pomiriti dva jaka ekstremizma u Crnoj Gori.

Zdravko Krivokapić je prvi put javno priznao da razmišlja o osnivanju stranke što je do sada više puta demantovao (EPA)

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da razmišlja o formiranju Demohrišćanske stranke koja bi mogla, kako je naveo, pomiriti dva jaka ekstremizma u Crnoj Gori i promijeniti političku sliku u Crnoj Gori.

Krivokapić je time prvi put javno priznao da razmišlja o osnivanju stranke što je do sada više puta demantovao.

On je uoči parlamentarnih izbora 30. augusta 2020. predvodio listu “Za budućnost Crne Gore”, čija je okonisnica bio Demokratski front, kao nestranačka lista.

Njega je na to mesto i kasnije za premijera predložio pokojni mitropolit Crnogorsko primosrki Amfilohije.

“Formiranje jedne dobre infrastrukture partijske je izuzetno težak i zahtjevan posao. Znajući to, ja ne mogu da se posvetim sa dve različite aktivnosti koje trebaju da budu značajne za ovu državu. Političke partije svako jutro gledaju svoj rejting. Mene to ne interesuje. Ali, da bi se politička slika u Crnoj Gori promijenila mora da postoji neka jaka stranka centra. To je pokazano svim istraživanjima i ta partija može da pomiri dva jaka ekstremizma i da, na neki način, anulira njihovo delovanje”, rekao je Krivokapić, prenijela je Beta.

Komentarišući rekonstrukciju Vlade, Krivokapić je ocijenio da se svi trebaju osvijestiti, prihvatiti svoju ulogu i zajednički graditi zajednički Crnu Goru za dobrobit naroda.

‘Afirmacija modela ekspertske Vlade’

“Model ekspertske Vlade je doživeo potpunu afirmaciju, bez obzira na kritike i protivnike. To je model koji garantuje dobru tranziciju i preduzimanje reformskih koraka”, naglasio je Krivokapić, ističući da ova Vlada ne vodi nijednu politiku bilo koje političke partije.

Krivokapić je rekao i da ova Vlada nije uključena u šverc cigareta, kako to navodi jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

“Gospodin Medojević je najveći stručnjak za šverc cigareta i treba da postavi sebi pitanje da li je on ikada bio uključen u taj dio”, istakao je Krivokapić.

Na pitanje hoće li biti popisa stanovništva ove godine, Krivokapić je rekao da to ne zavisi samo od Vlade.

“Vlada je napravila Nacrt zakona koji je prošao javnu raspravu, pa ide na usaglašavanje sa Evropskom komisijom, pa mora proći skupštinsku raspravu i onda je na potezu Monstat. Nadam se da će nakon usvajanja zakona u parlamentu biti jasan i datum održavanja popisa”, rekao je Krivokapić.

Izvor: Agencije