Milanović i Dodik u Zagrebu: “Za legitimno predstavljanje sva tri naroda”

Iz Ureda predsjednika Hrvatske saopćeno da je sastanak nastavak aktivnosti ‘u cilju stabilnosti i funkcioniranja BiH te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Dejtonskim sporazumom’.

Nedavno se u Zagrebu s Milanovićem sastao i predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović (Reuters)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodika razgovarao je u Zagrebu sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

“Sastanak sa srpskim predstavnikom tročlanog Predsjedništva BiH nastavak je aktivnosti Predsjednika Republike u cilju stabilnosti i funkcioniranja Bosne i Hercegovine te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Daytonskim sporazumom”, navodi se u saopćenju iz Ureda predsjednika Hrvatske.

“S tim ciljem predsjednik Milanović je ranije održao sastanke s Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini”, dodaje se u tekstu.

Sastanak sa Vučićem

Nedavno se u Zagrebu s Milanovićem sastao i predsjednik Stranke Demokratske Akcije (SDA) i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović, koji je najavio i skori susret sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Danas je u posjeti Beogradu predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović gdje je razgovarao sa Vučićem. Predsjednik Srbije je nakon toga izjavio da je odgovor na sve krize dogovor tri konstitutivna naroda u BiH.

Prije nekoliko dana Vučić je u Beogradu primio i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, s kojim je razgovarao o krizi u BiH, koja je počela bojkotom srpskih predstavnika u državnim institucijama nakon što je bivši visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko nametnuo Zako o zabrani negiranja genocida.

Izvor: Agencije