Pokret Ne davimo Beograd izlazi na izbore 2022.

Kako se navodi u saopćenju, na današnjoj Skupštini tog pokreta članstvo se velikom većinom izjasnilo za učešće na izborima.

Pokret je uspio i okupiti više od 750 kontrolora, navode u saopćenju (EPA - Ilustracija)

Pokret Ne davimo Beograd donio je u srijedu odluku da će učestvovati na predstojećim izborima u Srbiji zakazanim za april 2022. godine, saopćeno je iz tog pokreta, prenosi agencija Beta.

„Na ovaj važan dan, na Dan oslobođenja Beograda, doneli smo odluku da učestvujemo na izborima. Uprkos neravnopravnim uslovima, smatramo da su građani našeg grada i države spremni da se suprotstave kriminalnoj naprednjačkoj hobotnici i u tako neravnopravnim uslovima izborimo pobedu“, rekao je član tog pokreta Dobrica Veselinović.

On je istakao kako ih čeka veliki posao, ali ocijenio da „imaju razloga za optimizam, posebno u Beogradu“.

Dobar grad za sve

„Oslobodićemo naš grad i zaustaviti sve štetne projekte kriminalne vlasti. Izborićemo se da Beograd bude dobar grad za sve“, rekao je Veselinović.

Kako se navodi u saopćenju, na današnjoj Skupštini tog pokreta članstvo se velikom većinom izjasnilo za učešće na izborima.

Pokret je uspio i okupiti više od 750 kontrolora, a do održavanja izbora, kako su naveli, bit će spremni pokriti sva izborna mjesta u Beogradu „u kojem postoje i najveće šanse da se smijeni naprednjačka vlast“.

Izvor: Agencije