Plenković: Cijena benzina ograničava se na 1,48 eura

Vlada će uredbom ograničiti maloprodajnu cijenu benzina na 1,48 eura, a dizela na 1,47 eura u narednih 30 dana, kazao je premijer Hrvatske.

Andrej Plenkoviće: Vlada može uredbom ograničiti cijene naftnih derivata i to i čini (EPA - Ilustracija)

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da će Vlada u četvrtak uredbom ograničiti maloprodajnu cijenu benzina na 1,48 eura, a dizela na 1,47 eura u narednih 30 dana.

Vlada može radi zaštite potrošača uredbom ograničiti cijene naftnih derivata i to i čini, rekao je on, prenosi Hina.

“Uzimajući u obzir sadašnji ekonomski trenutak, nepredvidivost cijene nafte na svjetskom tržištu i utjecaj cijene goriva na ukupnu ekonomsku aktivnost i standard građana, s ciljem neometanog daljnjeg gospodarskog oporavka, Vlada je odlučila iskoristiti mogućnost da na rok od 30 dana stabilizira cijene motornog benzina i dizelskog goriva, na temelju Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata”, kazao je Plenković.

Posebna uredba

Stoga ga će, kako je rekao, posebnom uredbom Vlade cijena motornog benzina biti ograničena na 11 kuna i 10 lipa (1,48 eura), a dizelskog goriva na 11 kuna (1,47 eura).

U narednom razdoblju Vlada će kontinuirano analizirati stanje i trendove na svjetskom tržištu te po potrebi dodatno reagirati, kazao je Plenković.

Izvor: Agencije