Opozicija zauzela govornicu: Prekinuta rasprava o direktoru HRT-a

Tokom rasprave o izboru generalnog direktora HRT-a opozicioni zastupnici su u jednom trenutku ustali iz svojih klupa i zauzeli govornicu.

Opozicija zauzela govornicu u hrvatskom saboru (Hrvatski Sabor)

Predsjedavajući sjednice hrvatskog sabora Ante Sanader prekinuo je sjednicu do sutra ujutro, no opozicionari odbiju napustiti dvoranu, jer nije najavljen nastavak rasprave o točki o novom ravnatelju HRT-a, te strahuju da bih HDZ mogao i bez njih zaključiti tu točku.

Ranije su hrvatski mediji izvještavali da u hrvatskom saboru traje rasprava o izboru za generalnog direktora HRT-a, a rasprava je bila prilično burna.

Opozicioni zastupnici u jednom su trenutku ustali iz saborskih kluba, došli do mjesta gdje sjedi predsjedavajući i zauzeli pozicije, izvjestio je portal Index.hr.

Okupili se oko govornice

Svi su se okupili oko govornice, izmjenjuju se i drže govore o HRT-u.

“Na inicijativu kluba Mosta oporba se ujedinila i upravo opstruira raspravu o izboru ravnatelja HRT-a koju su jučer na silu ubacili umjesto Strategije suzbijanja korupcije. Na čelo javnog servisa HDZ želi imenovati čovjeka koji je u očitom sukobu interesa. Zauzeli smo govornicu i zaustavili raspravu”, napisao je Nikola Grmoja na Facebooku.

 

 

Riječ je među prvima uzeo zastupnik Mosta Nino Raspudić.

“Ovaj proces je protuzakonit, protuposlovnički od samog početka. Vrlo vjerojatno će na Upravni sud ići pritužbe za sam tekst natječaja za izbor glavnog ravnatelja HRT-a. Sam natječaj je protuzakonit. Kandidat Šveb je predao nevaljanu dokumentaciju. Nadzorni odbor ga nije trebao ni prepustiti na saborski Odbor”, rekao je Raspudić.

Bojan Glavašević javlja da je HRT prekinuo emitiranje sjednice.

“Imamo fantomsku sjednicu Saborskog odbora na kojoj je bilo 5 nazočnih od 13 članova. Kad je nas šest oporbenih zastupnika napisalo predstavku, nisu nam ništa odgovorili. U ovoj situaciji gdje je Kazimir Bačić u zatvoru i gdje je nužno da novi ravnatelj bude izabran kristalno čisto u skladu sa zakonom kako bi se barem dijelom povratio ugled HRT-a u očima hrvatskih građana”, dodao je.

Nakon njega govorila je zastupnica  Marija Selak Raspudić koja je poručila:

“Još snažnija cenzura koja sada prijeti HRT-u, nama se događa sada. Sjednica nije prekinuta, ali je prekinut prijenos sjednice. Kolege, morate se s nama oduprijeti ovoj medijskoj cenzuri. I ovoj u Saboru i onoj na HRT-u”.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO