Ročište Miroslavu Aleksiću odgođeno za 28. oktobar

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela spolnog uznemiravanja.

Suđenje Aleksiću odgođeno je zbog izostanka njegovog branioca (Foto: Jadranka Ilić / Tanjug)

Pripremno ročište pred suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću povodom optužbi za više silovanja i spolnih uznemiravanja polaznica njegove škole, odgođeno je u Višem sudu u Beogradu za 28. oktobar zbog izostanka njegovog branioca Zorana Jakovljevića.

Branilac je obavijestio sud da je pozitivan na korona virus i da ne može da dođe, rečeno je Tanjugu u Višem sudu.

Punomoćnik oštećene glumice Milene Radulović, advokat Jugoslav Tintor, prenio je novinarima da je Jakovljević hospitalizovan zbog bolesti i da, iako ima advokata po zamjeničkoj punomoći, traži odlaganje ročišta kao glavni branilac.

U društvu supruge

U sudnicu je danas ušla i Aleksićeva supruga, koja bi mogla biti svjedok u ovom postupku i ne bi trebalo da bude u sudnici prije nego što bude ispitana pred sudom.

Aleksić je došao u sud u društvu supruge i advokata po zamjeničkoj punomoći i to iz kućnog pritvora, pošto mu je 10. septembra Apelaicioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

Njega su ispred suda sačekale dvije žene i jedan muškarac sa transparentom “Verujemo Mileni Radulović”, glumici koja ga je prva prijavila za silovanje, u januaru ove godine. Nakon odlaganja ročišta dobacivali su mu “silovatelj, silovatelj”.

U sud su također došli i punomoćnici oštećenih glumica Jugoslav Tintor i Borivoje Borović, ali kako je za krivična djela za koja se Aleksić tereti neophodno prisustvo njegovog advokata, branioca, ročište je moralo biti odgođeno.

Uhapšen 16. januara

Na pripremnom ročištu, koje će biti zatvoreno za javnost, Aleksić će se kratko izjasniti da li je kriv povodom optužbi za koje se tereti, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključi javnosti zbog zaštite privatnosti oštećenih djevojaka.

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela spolnog uznemiravanja, od čega su dva također kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile Iva Ilinčić i druge djevojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru.

Izvor: Agencije