Vučić: Britanski soj virusa stigao i u Srbiju

Nadamo se da ćemo u narednom vremenskom periodu steći kolektivni imunitet, rekla je ministrica Darija Kisić Tepavčević.

Do sada je vakcinisano oko 6.000 korisnika i zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i domovima stare (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je rekao da je takozvani britanski soj korona virusa došao i u Srbiju.

Rekao je da mu je to jutros potvrdio ministar zdravlja Zlatibor Lončar i da je riječ o putnici koja je stigla iz Londona sa negativnim PCR testom, ali je slučaj otkriven na vrijeme i izolovan.

Dodao je da je Srbija zemlja do sada osigurala 1.150.000 vakcina, od kojih nijedna nije iz programa COVAX, prenio je Tanjug.

“Bilo bi neodgovorno da nismo nabavili vakcine van COVAX programa”, rekao je.

On je kazao da je Srbija naručila osam million vakcina, ali je problem što ih nema, te je situacija kao u ratu “kada naručujete tenkove i helikoptere, a oni ne dolaze”.

Vučić je naveo i da očekuje da 50.000 građana bude vakcinisano danas.

U Srbiji je do sada vakcinisano više od 200.000 ljudi, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

‘Ogroman interes za vakcinu’

Ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević, tokom obilaska punktova na Beogradskom sajmu, gdje je organizovana vakcinacija zaposlenih u beogradskim ustanovama za socijalnu zaštitu, istakla je da je zainteresovanost za vakcinaciju ogromna i da je veliki broj građana shvatio značaj vakcinacije protiv bolesti COVID-19.

Kako je saopštilo ministarstvo, Кisić Tepavčević je rekla da je do sada vakcinisano oko 6.000 korisnika i zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smještaj starih i odraslih.

“Još jednom apelujem na sve građane da se odazovu vakcinaciji, to je za opšte dobro svih nas. Кako mi budemo jačali virus će da slabi i to nam je jedino oružje u borbi sa ovim virusom”, rekla je Кisić Tepavčević, prenijela je Beta.

„Nadamo se da ćemo u narednom vremenskom periodu steći kolektivni imunitet koji će da nas braniti od širenja bolesti. Mi sada jasno vidimo i svetlost na kraju tunela, koja postaje sve jača”, dodala je.

 

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO