U Beogradu redovi za vakcinaciju protiv korona virusa

U Srbiji je masovna vakcinacija počela u utorak i prema zvaničnim podacima do sada je vakcinisano 85.000 građana.

Na Beogradskom sajmu se imunizacija vrši kineskom vakcinom Sinopharm (Anadolija)
Na Beogradskom sajmu se imunizacija vrši kineskom vakcinom Sinopharm (Anadolija)

Na Beogradskom sajmu, u glavnom gradu Srbije, gde se odvija masovna vakcinacija protiv korona virusa, od jutros su formirani redovi u kojima građani čekaju da dođu na red za imunizaciju, javlja Anadolija.

Od danas postoje dva reda ispred hale – jedan za građane koji su se prethodno prijavili za vakcinaciju i pozvani su da dođu u određenom terminu i drugi za građane koji su se prijavili, ali još nisu dobili termin za vakcinaciju. Nadležni su rekli da ne odbijaju nikoga ko dođe i želi da se vakciniše.

Procedura je takva da se prvo popuni obrazac s podacima, zatim slijedi pregled ljekara, a potom se ide do informatičkog dijela, gdje se podaci unose u bazu.

(Anadolija)

Imunizacija kineskom vakcinom

Nakon toga se ide u jednu od 17 kabina za vakcinaciju, a poslije primanja vakcine potrebno je da svako ostane u čekaonici 10-15 minuta, kako bi se utvrdilo da nema negativnih efekata.

Na Beogradskom sajmu se imunizacija vrši kineskom vakcinom Sinopharm.

Građani koji žele da se vakcinišu mogu da se prijave na portalu e-Uprava ili pozivanjem telefonskog broja 0800 222 334, a do sada je interesovanje putem e-Uprave iskazalo oko 466.000 ljudi.

(Anadolija)

Prvo se vakcinišu zdravstveni radnici

Takođe, od danas je uvedena i mogućnost da zdravstveni radnici mogu da se vakcinišu na svakom mjestu koje je za to određeno u periodu od 14 do 15 časova.

Prema planu imunizacije, u prvoj fazi vakcinišu se zdravstveni radnici, zaposleni u domovima za starije i ustanovama socijalne zaštite, stariji od 65 u domovima, svi stariji od 75 godina, ali i prosvjetni radnici, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije i medijski radnici.

Izvor : Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO