U Srbiji kreće masovna vakcinacija

Prioritetna grupa su prosvjetni radnici, pripadnici policije i vojske, ali i medijski radnici, koji su stalno na terenu.

Premijerka Ana Brnabić pozvala je prosvjetne radnike da se vakcinišu protiv COVID-19 (EPA)

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da od utorka kreće masovna vakcinacija stanovništva, a da su prioritetna grupa prosvjetni radnici, pripadnici policije i vojske, ali i medijski radnici, koji su stalno na terenu.

Brnabić je rekla da su predstavnici medija, posebno medijski radnici koji su stalno na terenu, uvršteni u prioritetnu grupu, na apel medijskih udruženja, prenosi FoNet.

Apelirala na građane da se prijave u što većem broju, jer što se brže i efikasnije obavi vakcinacija, to će se svi brže vratiti normalnom životu.

Važnost natavka školovanja

Veoma je važno što su škole počele raditi i potrebno je omogućiti da one što duže rade u normalnimm uslovima, koji su ugroženi epidemijom virusa, ukazala je Brnabić.

Naglasila da je posebno značajno da najmlađi učenici, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, pohađaju nastavu u normalnim uslovima.

Dobro je da budu s učiteljima i drugarima, da se druže, obrazuju, steknu radne navike.

Zato smo i odlučili krenuti ponovo s nastavom nakon zimskog raspusta, istakla je ona.

Prema riječima premijerke, uspostavljen je dobar sistem nadzora nad novooboljelima, prati se svakodnevno broj novooboljelih učenika, nastavnog i vannastavnog osoblja u školama.

Oko 300.000 građana želi vakcinu

Ponovila je poziv prosvjetnim radnicima da se odazovu vakcinaciji.

Srbija je 24. decembra počela imunizaciju vakcinisanjem premijerke Brnabić, koja je primila Pfizerovu dozu vakcine.

U zemlju su još stigle prve količine ruske vakcine “Sputnjik V”, kao i kineski Sinofarm.

U Srbiji se za vakcinaciju preko e-Uprave prijavilo pribižno 300.000 ljudi, prema posljednjim podacima zdravstvenih vlasti.

Izvor: Agencije