Plenković: Politički stav o Žiniću nakon provjere svih informacija

HDZ-ovog sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića mediji prozivaju da živi u državnoj nekretnini, a ima četiri vlastite.

Premijer Andrej Plenković je poručio da u slučaju HDZ-ovog sisačko-moslavačkog župana Ive Žinić neće podleći medijskom pritisku kojeg je nazvao histerijom (Marko Prpic/PIXSELL)

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je poručio da u slučaju HDZ-ovog sisačko-moslavačkog župana Ive Žinić neće podleći medijskom pritisku kojeg je nazvao histerijom, već će se provjeriti sve informacije koje su se o tome pojavile u javnom prostoru i tek tada donijeti politički stav.

“U ovom trenutku ima previše detalja za koje nismo do kraja sigurni”, izjavio je Plenković nakon sastanka Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba saborskih zastupnika HDZ-a na kojem je sudjelovao i župan Žinić, prenijela je Hina.

Od Žinića, kojega mediji prozivaju da živi u državnoj nekretnini, a ima četiri vlastite, i zbog pogrešno ispunjene imovinske kartice, zatraženo je da objasni sve navode i okolnosti.

S obzirom na sve informacije koje kolaju, zatražili smo od nadležnih tijela također informacije i stavove kako bismo u sljedećih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav, rekao je Plenković.

Pritom je aferu Žinić usporedio s medijskom histerijom o obnovljenim kućama razorenima u potresu, za koje se, tvrdi Plenković, sada vidi da ih i nema tako puno kako je to prikazano u medijima.

Čeka se očitovanje nadležnih tijela

Plenković je poručio da neće pristati „uz sličnu medijsku histeriju oko Žinića“, već će pričekati očitovanje nadležnih tijela. Nakon toga će se, kaže, vidjeti i hoće li Žinić biti HDZ-ov kandidat na lokalnim izborima.

Izvijestio je i da će državni tajnik Nikola Mažar zamijeniti u Saboru Darka Puljašića, gradonačelnika Požege, koji je podnio ostavku na saborski mandat nakon što je u medijama objavljeno da je sudjelovao u namještanju natječaja za energetsku obnovu u tom gradu.

Izvor: Agencije