Hoti se u utorak sastaje sa Stoltenbergom

NATO-ova misija KFOR brine o sigurnosti u svim dijelovima Kosova (EPA)
NATO-ova misija KFOR brine o sigurnosti u svim dijelovima Kosova (EPA)

Premijer Kosova Avdullah Hoti objavio je da će se u utorak, 8. septembra, sastati sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

„U utorak, u sjedištu NATO-a u Briselu, sastajem se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, kojem zahvaljujem na spremnosti. Kosovo je blagosloveno svojim prijateljima, sa obje strane Atlantika“, napisao je Hoti na profilu na Facebooku, prenijela je Beta.

NATO-ova mirovna misija

Od 12. juna 1999. godine na Kosovu je misija međunarodnih mirovnih snaga NATO-a, KFOR, koja brine o sigurnosti u svim dijelovima zemlje.

Posjeta Briselu uslijedit će četiri dana nakon što je Kosovo u Washingtonu sa Srbijom potpisalo sporazum o ekonomskoj normalizaciji, uz prisustvo američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Izvor: Agencije


Povezane

Sporazum koji su u Bijeloj kući, s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, potpisali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti ne uključuje međusobno priznanje, ali prema ocjeni potpisnika, vodi ka normalizaciji odnosa. Iako su se Beograd i Priština obavezali na ekonomsku saradnju, sporazum će, prema ocjenama stručnjaka, najveću korist donijeti Sjedinjenim Američkim Državama i […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO