Video: Crnogorska himna i bakljada za kraj okupljanja

Prema procjeni policije, na okupljanju je bilo oko 50.000 ljudi (Tanjug)

Večerašnje okupljanje u Podgorici, na kojem je prema procjeni policije bilo oko 50.000 ljudi, završen je himnom „Oj svijetla majska zoro“ i masovnom bakljadom.

Skup, čija se organizacija pripisuje crnogorskim patriotskim organizacijama, protekao je bez incidenata, iako su koalicije koje su na proteklih izborima osvojile većinu u parlamentu, ukazivale na mogućnost incidenata.

Pred zvanični početak pjevane su rodoljubive crnogorske pjesme.

 

 

Demokratska partija socijalista, crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića ranije je saopštila da nije organizator skupa, dok njegovo ime, kako navodi Tanjug, nije spominjano nijednom.

Policija nije saopštila ko je zvanično organizovao i prijavio skup, ali prema onome što je izrečeno, jasno je da je okupljanje usmjereno protiv pobjedničke koalicije.

Prisustvo velikoj broja policajaca

Skup, koji je protekao uz pažnju velikog broja policajaca u uniformama i civilu, završen je spektakularnom izvedbom crnogorske himne.

Najčešće su se čuli uzvici “Ne damo državu, ne damo Crnu Goru”, kao i poruka “Niti može biti žica, niti crnih ptica, a kamoli Srebrenica“.

Uoči večerašnjeg skupa, crnogorski premijer Duško Marković je na svom nalogu na Twitteru poručio: “Da je vječna Crna Gora”.

Izvor: Al Jazeera i agencije