Izvinjenje Zakharove: Poruka ciljala Trumpa, ne Vučića

Izvinjenje Zakharove na Facebooku (Facebook)

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslava Rusije Maraija Zakharova izvinila se danas zbog objave na svom Facebook nalogu fotografije iz filma „Sirove strasti“ koju je postavila “u komentar” na sliku predsednika Srbije i SAD u Ovalnom uredu, javlja Tanjug.

Zakharova danas tvrdi da je poruka ciljala Trumpa, a ne srpskog predsjednika, te da je željela da osudi stav predsjednika Trumpa prema svojim gostima, kao i bahatost u ophođenju američkih zvaničnika koji na taj način sebi daju na značaju.

“Izvinjavam se, ali moja objava je pogrešno protumačena, jedino što je u njoj sadržano je odbacivanje bahatog stava ”izuzetnog”. Protokolarni trikovi postali su jedna od tehnika koju američki zvaničnici redovno koriste da bi vještački stvarali privid svoje izuzetnosti. A to je neprihvatljivo,” napisala je Zakharova.

Zakharova je, naime, na svom Facebook nalogu fotografijom scene iz filma “Sirove strasti” na kojoj glumica Sharon Stone visoko prekršta noge “prokomentarisala” susret srpskog i američkog lidera.

Izvor: Agencije