Društvene mreže: Vulin i Đurić brane Vučića od Zakharove

Poruka Zakharove izazvala lavinu komentara na Facebooku (Facebook/Printscreen)

Ne smiruju se reakcije na društvenim mrežama nakon sporazuma o ekonomskoj normalizaciji koji su u Washingtonu u prisustvu predsjednika SAD-a Donalda Trumpa potpisali Aleksandar Vučić i Avdullah Hoti.

Najviše pažnje privukla je fotografija na kojoj predsjednik Srbije sjedi na stolici ispred Donalda Trumpa, a postom na Facebooku reagirala je i Maria Zakharova, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, koja je fotografiju Vučića postavila uz scenu iz filma „Sirove strasti“ uz komentar: „Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da ste na ispitivanju, sjedite kao na fotografiji #2. Ko god da ste. Vjerujte mi“.

Uz šaljive komentare korisnici društvenih mreža postavljali su fotografije na kojima je prikazano kako su drugi državnici iz regije bili primljeni u Bijeloj Kući.

Vulin i Đurić u odbrani Vučića

U odbranu Vučića stao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je poručio da se veličina čoveka ne mjeri ni veličinom stolice na kojoj sedi, ni veličinom sile u čije ime govori, već veličinom hrabrosti da na svakoj stolici brani svoj narod i prijatelje svog naroda.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je jedini državnik u Evropi koji je odbio da uvede sankcije Rusiji i vrhovni komandant vojske sa kojom oružane snage Ruske Federacije imaju najvišu i najplodniju saradnju koja može da se postigne”, podsjetio je Vulin.

Istakao je da Vučić svoj narod, ni prijatelje svog naroda, nikada nije ni ostavio, ni uvrijedio ni ponizio.

“Zaharova je uvrijedila sve nas koji i Rusiju i Srbiju branimo na težim mestima od njenih fejsbuk objava. Neprijatelji Srbije i Rusije su danas obradovani sitnom zlobom Zaharove. Iza Vučića ostaju dela, iza Zaharove zloba koje će da se stidi”, rekao je Vulin.

Na Twitteru se oglasio i Marko Đurić, član delegacije Srbije na pregovorima u Washingtonu.

Izvor: Agencije