Carević: Izvršena je ‘dezinfekcija, dezinsekcija i demonizacija’ Opštine Budva

Kao vjernik, smatram da je to potpuno primjereno, kaže Carević (Al Jazeera)

Nakon što je Marko Carević (Demokratski front) izabran za predsjednika Opštine Budva, sveštenici Mitropolije crnogorsko primorske (MCP) osveštali su zgradu Opštine Budva.

Komentarišući ovaj potez, Carević je rekao da je time urađena “dezinfekcija, dezinsekcija i demonizacija Opštine”, prenosi FoNet.

‘To je potpuno primjereno’

“Ja sam to uradio zbog 5.700 glasova koji su podržali listu Za budućnost Budve. To je za vjerujućeg čovjeka koji je u vjerujućoj crkvi i koji poznaje kanon, uobičajen čin. To je meni potpuno normalno. Teško je razgovarati sa ljudima koji nisu vjerujući. Ono što je sigurno – ako u Opštini može da boravi policija i mogu da se koriste suzavci i neke paravojne formacije, mislim onda da je kvalitetnije da borave i naši sveštenici”, rekao je Carević u emisiji TV Budva, prenose podgoričke Vijesti.

“Ne vidim nijedan razlog, to je, po mom skromnom mišljenju urađena jedna dezinfekcija, dezinsekcija i demonizacija Opštine. Poslije svega što se dešavalo u Budvi, ja kao vjernik, kao neko ko nosi tu listu i u ime svih tih građana smatrali smo da je to potpuno primjereno. Vidjeli ste koliki je bio broj građana, nisu bili samo popovi i ja da prkosimo bilo kome”, dodao je Carević.

Izvor: Agencije