Crna Gora uvodi noćni karantin u tri grada

Noćni karantin uvodi se u Nikšiću, Beranama i Andrijevici (EPA)
Noćni karantin uvodi se u Nikšiću, Beranama i Andrijevici (EPA)

Od ponedjeljka, 28. septembra, pa do 12. oktobra, zbog porasta slučajeva korona virusa u Nikšiću, Beranama i Andrijevici biće zabranjeno napuštanje domova od 22 sata  do pet sati ujutro, a zabranjen će biti i rad ugostiteljskih objekata i kućne posjete.

Prema odluci crnogorskog Nacionalnog koordinacionog tijela, u Rožajama će od 28. septembra biti zabranjen rad ugostiteljskih objekata i kućne posjete, prenosi Tanjug.

Pooštravanje mjera zaštite

U Kotoru, Budvi, Podgorici i Pljevljima će od 28. septembra do 12. oktobra ugostiteljski objekti smjeti da rade do 22 sata. Za stolovima će moći da sjede najviše dvije osobe, dok će obavezan razmak između stolica osoba koja su leđima okrenute jedne drugima biti jedan metar.

U ostalim crnogorskim opštinama primjenjivaće se epidemiološke mjere koje su i do sada bile na snazi.

Nove mjere Nacionalnog koordinacionog tijela primenjivaće se na osnovu liste kumulativne incidencije COVID-19 za lokalne samouprave, u periodu od 12. do 25. septembra, koju je objavio crnogorski Institut za javno zdravlje.

Izvor: Agencije
 


Povezane

U Crnoj Gori posljednjih dana broj novozaraženih korona virusom dostiže rekordne brojke. 230 novih slučajeva, koliko ih je bilo jučer, najviše je od početka epidemije. Ukupan broj aktivnih slučajeva u zemlji je 2.401. Naglo povećanje broja zaraženih, epidemiolozi vide kao rezultat brojnih postizbornih javnih okupljanja proteklih sedmica i nepoštivanja zaštitnih mjera. Upozoravaju da je u […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO