Nastavlja se zabrana ulaska u Grčku za državljane Srbije

Odluka je zasnovana na odluci iz augusta ove godine (EPA)

Zabrana ulaska u Grčku za državljane Srbije ostaje na snazi do 30. septembra, objavljeno je u Službenom listu Grčke.

Ta zemlja je produžila prethodnu odluku o zabrani ulaska na teritoriju te zemlje državljanima Srbije, kao i građanima trećih zemalja izvan Evropske unije, navodi se u zajedničkoj ministarskoj odluci objavljenoj u Službenom listu te zemlje, prenosi Tanjug.

Odluka vlasti

Kako se navodi, odluka je zasnovana na odluci iz augusta ove godine, a riječ je o zajedničkoj odluci grčkih ministara finansija, razvoja i investicije, zaštite građana, rada i socijalna pitanja, zdravlja, unutrašnjih poslova, infratrukture i transporta, špedicije i otočke politike.

“Izricanje mjere laboratorijske kontrole uzorka i privremeno ograničenje za lica koja ulaze iz inostranstva, kako bi se ograničilo širenje COVID-a 19 korona virusa, produžena je do 30. septembra 2020. godine”, navodi se u odluci objavljenoj u Službenom listu te zemlje.

Izvor: Agencije


Povezane

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, od jutros su granice Grčke privremeno zatvorene za državljane Srbije. Odluka će biti na snazi najkraće do 15. jula. Turisti koji su trenutno u Grčkoj, mogu ostati do kraja aranžmana.   

Published On 06 Jul 2020
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO