SDA bez jasnog odgovora na ostavku Aljoše Čampare

Entitetski ministar unutrašnjih poslova i zastupnik u kantonalnom parlamentu Aljoša Čampara optužio stranačke kolege iz SDA za nepotizam i korupciju (Armin Durgut / PIXSELL)
Entitetski ministar unutrašnjih poslova i zastupnik u kantonalnom parlamentu Aljoša Čampara optužio stranačke kolege iz SDA za nepotizam i korupciju (Armin Durgut / PIXSELL)

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je da će Aljoša Čampara teško ostati u stranci, nakon što je prethodno najavio ostavku.

“Čampara je dao neopozivu ostavku, nju će prihvatiti Glavni odbor”, rekao je Izetbegović, dodajući da ne zna šta će se dalje dešavati sa Čamparom, od kojeg bi sada mogla zavisti i budućnost Vlade Kantona Sarajevo, koji je ekonomski najrazvijeniji kanton u entitetu Federacija BiH . 

SDA mu je dala šansu, podršku, vidjet ćemo kako će on će on uzvrati, rekao je Izetbegović novinarima nakon sjednice Kolegija SDA danas u Sarajevu.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara podnio je ostavku u Predsjedništvu SDA, optužujući neke stranačke kolege za korupciju.

Rekao je da je pokušao ukazati na probleme u stranci, ali da nije uspio u tome.

Čelništvo SDA odbacuje Čamparine optužbe da strankom upravljaju nepotizam i korupcija 

“Ostavka je lični izbor”, rekao je potpredsjednik SDA Safet Softić, javila je Al Jazeerina reporterka Arduana Pribinja.

SDA bi mogla izgubiti većinu u kantonalnom parlamentu

Čamparina ostavka dovela je u pitanje rad Vlade Kantona Sarajevo, koja bi mogla ostati bez većine u toj kantonalnoj skupštini, nakon što je prethodno imali tijesnu većinu od 18 ruku, u kantonalnom parlamentu koji broji 35 zastupnika. 

Ako ova Vlada nastavi raditi kao do sada, naravno da ću glasati za njenu smjenu, rekao je Čampara.
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP BiH) Nermin Nikšić najavio je u ponedjeljak novinarima da koalicija građanskih stranaka ima dovoljno ruku u kantonalnoj skupštini da sruši vladu koju predvodi SDA-a, ali nije otkrivao previše detalja. 

Izvor: Agencije
 


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO