Film o legendarnom Vahi Halilhodžiću prikazan na AJB DOC-u

Vaha: Portret jedne legende filmska je priča o karijeri Vahida Halilhodžića Vahe, jednog od najpopularnijih fudbalera i trenera s prostora nekadašnje Jugoslavije, koji je vodio brojne timove, a bio je i na čelu reprezentacija Japana, Obale Slonovače, Alžira.

Halilhodžićeva karijera puna je uspona i padova. Prešao je trnovit put od nogometne legende nekadašnje Jugoslavije do ranjavanja u Mostaru tokom rata u Bosni i Hercegovini. Prešao je put od miljenika francuskog PSG-a do razočaranja i titule viteza. Od uspjeha na afričkom kontinentu do razlaza s Japanskim nogometnim savezom.

Al Jazeera Balkans koproducent filma

Odrastao je u Mostaru, gradu poznatom po velebnom mostu srušenom u ratu, koji je obnovljen “izronio iz Neretve” deset godina poslije.

Vahidova sudbina kao da je povezana s tim čuvenim mostom, jer je on čovjek koji nakon svakog pada ustaje i nikada se ne predaje.

Na izradi filma radio je cijeli timm filmskih radnika a  autor filma Igor Latinović je i jedan od producenata filma. Uz njega film su producirali i Romain Boussac, koproducenti filma su Marie Tauzia i Al Jazeera Balkans.

Izvor: Agencije