Neredi navijača u Mostaru

U Mostaru je jutros došlo do nereda uoči gradskog derbija između Veleža i Zrinjskog koji se igra večeras na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima.

Neslužbeno se doznaje da su u sukobu lakše ozlijeđene dvije osobe.

Do sukoba je došlo između većeg broja osoba, jutros oko 8 sati u Fejićevoj ulici, a brzom reakcijom policije spriječen je sukob većih razmjera.

Pričinjena materijalna šteta

Policija radi na otkrivanju sudionika nereda te je stanje sigurnosti stavljeno pod kontrolu.

U neredima je pričinjena znatna materijalna šteta.

Gradski derbi između Veleža i Zrinjskog igra se večeras u 19 sati, a odlukom Nogometnog saveza BiH neće biti navijača na stadionu.

Izvor: Agencije


Povezane

Grupa huligana, navodno navijača fudbalskog kluba Zrinjski iz Mostara, izazvala je jutros nerede u tom bosanskohercegovačkom gradu. Kako može da se vidi na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, navijači su sa desne obale Neretve prešli na lijevu i pravili nerede na glavnoj ulici, uz viku i sukobe. Dvije osobe su povrijeđene, a pričinjena je i […]

Published On 08 Aug 2020

Utakmica 13. kola Premijer lige koja privlači najveću pažnju u Bosni i Hercegovini igrat će se na stadionu Vrapčići. Sastaju se mostarski gradski rivali Velež i Zrinjski, drugi put u sezoni. U prvoj utakmici Zrinjski je bio bolji na svom terenu. Mostarski derbi prati Emir Delić.

Published On 19 Oct 2019
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO